DAKOTA LAARZEN, DE AUTHENTIEKE LAARZEN VAN VALVERDE DEL CAMINO

Dakota Boots is een Spaans familiebedrijf, dat al meer dan 75 jaar typische ‘Valverde del Camino ‘ laarzen maakt. De laarzen van deze gemeente uit Andalusië, zijn erg bekend. Ze maken cowboy laarzen en typische ‘Boto Campero’ laarzen. Dakota Boots staat voor kwaliteit en comfort, maar ook voor flexibiliteit, duurzaamheid en schoonheid. Door de trendy en stijlvolle modellen zijn de laarzen geschikt om iedere dag en bij iedere gelegenheid te dragen. Of je nu gaat wandelen, naar je werk gaat of gewoon gaat winkelen in de stad. Ieder seizoen komen er nieuwe modellen uit, zodat er voor ieder wat moois bij is en het bedrijf- in hun eigen stijl- met de mode meegaat.

De geschiedenis van Dakota laarzen

In 1965 werd het Spaanse familiebedrijf opgericht. Federico Arroyo Arroyo richtte het schoenenbedrijf op in Valverde del Camino. Een bij uitstek industrieel stadje in de productie van schoenen. Federico Sr. en zijn zoon Pedro hebben een aantal machines aangeschaft om de productie van o.a. de typische "Boto Campero" laarzen te verhogen. Deze laarzen waren behoorlijk populair in grote steden, zoals Sevilla en Madrid. Na Pedro en Federico Arroyo heeft de derde generatie van de familie deze erfenis overgenomen.

Dakota Boots Valverde

Hoe worden Dakota Boots gemaakt?

Voordat de laarzen verkocht kunnen worden, gaan er veel werkzaamheden aan vooraf. Ieder seizoen maakt het ontwerpteam nieuwe modellen, die op de belangrijkste en wereldwijde schoenmarkten gepresenteerd worden, zoals ModaCalzado in Madrid "MOMAD Metropolis" of de Milan International Fair Micam Shoevent.
Voorafgaand aan het proces, worden de huiden en binnenbekledingen geïntroduceerd, gesneden en indien nodig gecorrigeerd. Dit wordt gedaan met behulp van een vormmachine. Hierdoor worden randen op de huiden verminderd en fouten gecorrigeerd. Als alle stukken huiden klaar zijn worden deze aan elkaar verbonden. Hiervoor werden sommige machines gekocht om de productie te verbeteren en te verhogen. Uiteindelijk worden alle onderdelen netjes afgewerkt en zijn de laarzen klaar om gedragen te worden!

Dakota boots

Passie & Liefde

Het geheim van Dakota Boots® is dat mensen vol passie en vakmanschap aan het proces meewerken. Deskundige handen die de huiden omvormen tot mooie laarzen. Dit noemen zij een levend proces. De medewerkers van Dakota Boots zijn er trots op dat zij dit vak al zo lang mogen uitoefenen. Generatie op generatie wordt dit werk vol passie en liefde doorgegeven aan de volgende generatie. Een team vol ambachtslieden en professionals die ieder model bewerken alsof het de laatste zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze mooie stijlvolle laarzen? In Suede of ander kwaliteitsleder? Boeties.nl is de online speciaalzaak met laarzen van het kwaliteitslabel Dakota. Iedere laars in de shop is door ons met veel liefde, zorg en aandacht samengesteld, altijd volgens de laatste trends en uniek in kleur en model. Een groot gedeelte van onze collectie is exclusief door ons ontworpen en voor ons op maat gemaakt. Wij leveren snel en direct uit eigen voorraad. Bestel je op werkdagen voor 19.00 uur dan heb je de Dakota boots de volgende dag al in huis! Wil je Dakota laarzen in onze fitting room in Eindhoven komen passen? Dan maken we graag een pasafspraak en kunnen we je adviseren.