Corral Boots - Unieke westernboots

Corral Boots is een door Othell Wellch opgericht Texaans bedrijf dat sinds 1999 is begonnen met western laarzen produceren. Corral Boots zorgde voor een revolutie in de westerse modewereld en tot vandaag staan zij nog steeds aan de top. Wat Corral Boots zo speciaal maakt is dat iedere laars handgemaakt is. Zij zorgen voor een uniek concept door hoge kwaliteit laarzen te maken, die zij tevens met de hand beschilderen. In het verleden waren zij voornamelijk gericht op het produceren van western laarzen voor mannen, sinds 2000 produceren zij ook laarzen voor vrouwen en tegenwoordig zelfs voor kinderen! Als slogan hebben zij: ‘Going beyond the “limits” since 1999.’ Geïnteresseerd geraakt in het handwerkproces? Lees dan snel verder.

Het handwerkproces van Corral Boots

Sinds de oprichting gebruikt Corral Boots eeuwenoude vakmanschaptechnieken om de handgemaakte kwaliteitslaarzen te produceren. Het handwerkproces bestaat uit meerdere stappen. Bij iedere stap vertrouwen zij op ambachtelijke technieken, machines en vele menselijke handen om laarzen van het hoogste niveau te maken. Het begint met inspiratie, bijvoorbeeld een bloem of een kleur. Vervolgens volgt er een visie en een concepttekening. Symbolen zorgen er voor dat ieder paar laarzen een uniek verhaal vertellen. Het ontwerp- en productieteam zorgt er voor dat ieder onderdeel de aandacht en expertise krijgt die nodig is om de laarzen tot een groot succes te brengen. Er is veel aandacht voor detail, geen enkel paar laarzen is hetzelfde.

Het leer wordt met de hand gesneden. Als de ambachtslieden de leervellen bij elkaar gevonden hebben, gebruiken zij vervolgens een machine die ten minste 20 pond druk uitoefent op het leer, om een exacte snede zonder rafels te creëren. Vervolgens worden unieke stikpatronen met de hand gestikt, met behulp van antieke machines. Borduurwerk is een belangrijk element bij het ontwerpen van western- en cowboylaarzen. Afhankelijk van de laars maakt Corral Boots het borduurwerk met de hand of de machine. Detail blijft van belang. Een van de eenvoudigste laarzen heeft meer dan 100 stappen en 100.000 steken erin! De bovenkant van de laars wordt nat met de hand aan de zool bevestigd. Zodra het droogt worden er Lemonwood-pinnen of koperen haringen ingehamerd. De haringen voltooien de structuur van de laars door de binnen en buitenzool bij elkaar te houden. Ten slotte heeft ieder paar laarzen Welts: stukjes leer waar de zool van de schoen aan het bovenste leer hecht. Laarzen met omboorde constructie hebben de zolen aan de bovenkant genaaid, zodat een schoenmaker de zool kan vervangen als deze versleten is. De Goodyear-welt heeft een waterdichte duurzaamheid en weinig onderhoud, waardoor het een productieve constructiemethode is.

Corral wedding boots

Collectie Corral Boots

Corral Boots heeft verschillende collecties, waaronder collecties voor mannen, vrouwen en kinderen. Van klassieke modellen tot urban modellen. Daarnaast hebben zij ook speciale series! Zoals laarzen speciaal voor bruiloften en stoere bikerboots. Neem snel een kijkje in onze collectie.

Shop Corral Boots