Kindervoetjes zijn volop in ontwikkeling en zijn dan ook niet te vergelijken met voeten van volwassenen. Kindervoeten zijn door de ontwikkeling ook erg kwetsbaar. Tot ongeveer het 9de levensjaar ontwikkelen de voeten zich het meest. De samenwerking in de voetjes van o.a. de spieren, zenuwen en bloedvaten sluiten nog onvoldoende op elkaar aan. Vanaf het 9de levensjaar hebben de botten de juiste hardheid bereikt om het volle lichaamsgewicht te kunnen dragen. Om deze redenen is het extra belangrijk om de juiste schoenen te vinden voor je kind, maar waar moet je nou eigenlijk op letten?

Materiaal: (Imitatie)leer

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je liever kiest voor leer of imitatieleer. De voorkeur voor imitatieleer zou kunnen ontstaan door milieubewustheid, diervriendelijkheid of omdat het simpelweg goedkoper is! Ondanks dat imitatieleer goedkoper is dan echt leer, zien de schoenen er vaak goed en leuk uit! Kinderschoenen worden over het algemeen steeds duurder en moeten vaak vervangen worden. Voor veel ouders is het kopen van kinderschoenen een aanslag op de portemonnee. Gelukkig bezuinigen ouders niet snel op de kwaliteit van kinderschoenen. De schoenen gemaakt van leer zijn beter voor de kindervoeten. Leer zorgt er namelijk voor dat de voetjes van je kind gezond kunnen ademen. Tevens zijn schoenen van leer vaak comfortabeler, steviger, passen zich aan de voet en gaan langer mee. Leer vermindert tevens de kans op schimmelvorming, zweetvoeten en infecties

tips voor kopen kinderschoenen

Schoenmaat

Kinderen dragen regelmatig de verkeerde schoenmaat. Dit komt vaak voor doordat kinderen erg snel groeien. Als ouder of verzorgende is het cruciaal om extra aandacht te besteden aan het vinden van de juiste schoenmaat. Kinderen die op te kleine, te strakke of te grote schoenen lopen kunnen daar de rest van hun leven problemen van krijgen. Een van de grootste oorzaken van slecht ontwikkelde voeten bij volwassenen is het dragen van verkeerde schoenen tijdens de kinderjaren. Door te grote schoenen gaan de kindervoeten schuiven en kan er eelt ontstaan. Mocht je te grote schoenen hebben voor je kind, bewaar ze dan even tot ze wel passen.

Kinderlaarzen

Bij Boeties.nl hebben we naast kinderschoenen natuurlijk ook kinderlaarzen. Voor kinderlaarzen gelden dezelfde tips als bij de schoenen. Bij laarzen moet je er alleen op letten dat de laars rondom de kuit van het kind niet te strak zit. Een kind moet er in kunnen spelen en rennen. Geïnteresseerd geraakt in het ons assortiment? Neem hier een kijkje! Mocht je niet zeker weten welke maat je kind nou heeft? Kom dan gerust langs in onze fitting room!