Hoe voorkom je pijnlijke voeten: 6 tips

Wij vrouwen willen er altijd mooi en elegant uit zien, en daarom wringen we onszelf maar al te vaak in pijnlijke pumps of laarzen. Na vervolgens een uur gedanst te hebben kom je er dan (te laat) achter dat je toch echt beter die heerlijke paar laarzen aan had kunnen doen. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden is toch niet mijn meest favoriete spreekwoord, en daarom geef ik graag een aantal tips om verlost te zijn van de pijnlijke voeten! stoere-frye-laarzen

Tip 1: draag simpelweg geen hakken maar ga voor stoer

Wie tegenwoordig hip door het leven wil gaan, hoeft geen high heels van 15 cm meer te dragen. Stoer is in, dus maak daar gebruik van. Het is nu heel gewoon om een paar cowboy boots onder je jurkje te dragen. Zo zie je ook veel celebs in Frye bootslopen. Frye in een merk dat zich kenmerkt door de stoere look maar brengt elk seizoen weer super trendy boots op de markt dat erg populair is bij veel celebs. En zo kom je je stapavond veel beter door!

Tip 2: Koop nooit schoenen die nét te klein zijn

Iedereen zal het wel herkennen. Je hebt eindelijk de schoenen gevonden waar je al zo lang naar op zoek was, maar ze hebben hem niet meer in je maat. Veel mensen denken: dán maar voor de kleinere versie gaan want deze gaat nog net. Een tip van boeties: koop nooit schoenen die direct al te strak zitten. Wanneer je er mee gaat lopen (en dit geldt vooral bij hakken) zul je er alleen meer last van krijgen. Het is een illusie dat de schoenen zullen uitlopen en daardoor geheel comfortabel zullen lopen. Nooit doen dus!

Tip 3: Oefen met sleehakken

Wil je toch het lange-benen effect hebben van hoge hakken, maar weet je van te voren dat je er niet heel de avond op kunt lopen? Maak het jezelf gemakkelijk door sleehakken te dragen. Sleehakken geven je net iets meer steun waardoor je er gemakkelijker op kunt lopen. Sleehakken heb je in alle soorten en maten; laarsjes maar ook open, zomerse sleehakken. En ze zijn zeker net zo elegant! Let er bij de sleehakken wel op wat voor materiaal zool je neemt. Een kurken zool is zacht en veert mee en loopt daarom comfortabeler dan een houten, stugge zool.

Tip 4: Bespaar niet op het materiaal

Waarschijnlijk is het een open deur voor iedereen dat plastic pumps niet goed zijn voor je voeten. Toch wordt elke vrouw wel eens verleid die ene paar pumps van €15 mee te nemen aangezien ze er zowel super hip uitzien als betaalbaar zijn. Vaak zijn juist deze schoenen de knellende, zwetende en pijnlijke gevallen die je avond kunnen verpesten. Je kunt beter voor een paar kwalitatieve lederen schoenen gaan. Ze zullen je iets meer kosten, maar je zeker fijnere loop-uren bezorgen!

Tip 5: Stop een zachte gel kussentje in je pump

In de USA laten die hard heel lovers tegenwoordig fillers injecteren in de bal van hun voeten om zo de pijn niet meer te voelen. Wij prefereren toch een minder drastische manier. Je kunt speciale zachte gel kussentjes kopen welke je gemakkelijk in elke schoen kunt plaatsen. Vooral wanneer je schoen een dunne zool heeft kan dit erg verlichtend werken. Bij de plaatselijk schoenmaker verkopen ze dergelijke gel kussentjes vaak, maar je kunt deze ook online kopen. Let bij aankoop wel op de dikte van de gel-kussens. Een te dikke kussen kan er namelijk weer voor zorgen dat er ruimtegebrek ontstaat aan de bovenkant van je voet.

Tip 6: Als het kwaad toch al geschied is: leg je voeten in een badje met ijs

Wellicht in de wintermaanden een iets minder prettig idee maar wel het beste remedie wanneer je gezwollen en pijnlijke voeten hebt. Hoe aangenaam ook, een warm bad zal de pijn niet verlichten. Wat echter wel helpt is kou, of nog beter: ijs. 15 minuten in een koud badje zal de pijn al noemenswaardig verlichten. Werk het vervolgens af met voeten crème wat de kans op blaren aanzienlijk verkleind. Gelukkig is de kans klein dat je bij Boeties pijnlijke schoenen koopt aangezien we weinig high heels in ons assortiment hebben. Wel hebben we super stoere biker boots, sneakers en cowgirl boots. Bekijk het assortiment in onze webshop en zorg dat jij deze tips niet nodig hebt!